A fogorvos segít! - blog

Lézertechnológia azaz a lágylézer használata a Takács Dentalnál

Lézertechnológia a fogászatban

A Discus SoftLaser Pro (USA, Kalifornia), másnéven lágylézer használata a Takács Dental budapesti, Flórián téri és szadai fogászati rendelőiben:

A lézerek forradalmasították a fogorvosi ellátásban alkalmazott módszereket. A lézer használata a fogorvos számára rövidebb idő alatt több beavatkozás elvégzését teszi lehetővé. A lézer alkalmazása a betegek számára is előnyös, mivel magasabb színvonalú ellátásban részesülnek, kezelésük és gyógyulásuk gyorsabb, a beavatkozással járó kellemetlenség pedig kisebb mértékű.

Általános fogászati alkalmazások:

  • A lenyomatvétel lézeres előkészítése. A rögzített (fix) fogpótlások készítéséhez szükséges lenyomatvételkor az ínyszél és a preparált fogfelszín határának meghatározását gyorssá, kényelmessé és megbízhatóvá teszi, bizosítva a beavatkozás pontos kivitelezését.
  • Gingivectómia (ínykimetszés), hyperplasia. A felesleges ínyszövet burjánzások kimetszése minimális vérzéssel, postoperatív fájdalomtól mentesen, szöveti zsugorodás nélküli gyógyulást eredményezve elvégezhető.
  • Parodontális terápia. A hagyományos depurálás, gyökérsimítás kiegészítéseként használatos. A lézer energia hatására a kórokozók száma milliomod részére csökken. Bizonyos esetekben a sebészi tasakműtét alternatíváját jelenti.
  • Afta, herpesz, mechanikai sérülések, protézis okozta feltörés kezelése. A gyógyulási folyamat lézeres terápiával extrém módon felgyorsítható.

A Discus lézer ideális eszköz a lágyszövetek kezelésére. A hagyományos sebészeti eszközökhöz, pl. szike, elektrokauter,  képest a lézer kíméletesebb és kiszámíthatóbb, emellett legtöbbször nem igényli helyi érzéstelenítő használatát.

A Takács Dental budapesti, Flórián téri és szadai rendelőiben, a betegek minél magasabb színvonalú ellátása érdekében, közel három éve használjuk, sikerrel a Discus SoftLase Pro készüléket.