A fogorvos segít! - blog

A ragasztó technika a különböző fogászati kezeléseknél

Egy új anyag, eljárás, technológia az élet minden területén, így a fogászatban is könnyen paradigmaváltást okozhat. Ilyen például a fogászati ragasztó és tömőanyagok statikai szilárdságát megsokszorozni képes un. bond anyagok megjelenése. A fogak  töméshez vagy fogpótlás beragasztáshoz preparált felszíneinek ezen megbízható zománc és dentin bond anyagokkal való előkezelése forradalmasította az un. kozmetikai fogászatot.

A fogorvosok képesek használatukkal porcellán héjakat, direkt és indirekt kompozitokat  és rengeteg egyéb helyreállító és esztétikai anyagot ésszerűen, előre kiszámítható módon a zománc és/vagy dentin alaphoz rögzíteni. A hosszú élettartam a megbízható esztétika, a funkcionális stabilitás a legtöbb aktuális restaurációs eljárásnál teljes mértékben a fogszövetekhez való ragasztókészségen múlik.
A ragasztórendszerek a kezdeti ( 70-es, 80-as évekbeli) kevésbé hatékony anyagokhoz képest viszonylag sikeres szisztémákká nőttek.
Ezek a rendszerek képesek arra, hogy jelentősen egyszerűsítsék, gyorsítsák a megbízhatóvá tegyék ragasztási munkafázist igénylő fogorvosi beavatkozásokat.
A Takács Dentál szadai és budapesti Flórián téren lévő rendelőiben évek óta használja ezen rendszereket, illetve ezek különböző, következő evolúciós formáiként megjelent fejlesztéseit kozmetikai, konzerválófogászati és fogpótlástani beavatkozásai során.